الخميس، 26 يونيو 2014

الكشري المصري بالتونة


 الكشري المصري بالتونة
 الكشري:-
اسلقي المكرونة الشكل اللي تبو + اسلقي العدس ( الكمية اللي تكفيكم)
=====
كشني بصل+ ورق غار شوية على النار و حطي معاه الرز و شوحي شوية و بعدين طفيه بموية مغلية اللين يبدأ يتشرب الرز الموية ..

ارمي العدس المسلوق على الرز و لخبطي مع بعض (اذا رز مصري قلبي بالشوكة بشويش عشان ما يتكسر عليكي , انا استعمل انكل بنز ((اقلب بالملعقة الخشب))
و اخلية يكمل سلق و ملحيه و حطي كمون
بعد ما يستوي الرز حطي كميه بسيطة من المكرونة المسلوقة و قلبي مظبوووووط

خلية شوية على النار و بعدين طفيه

----------------------------------------------------

الصوص:- الكمية لشخصين
1 طماطم + فلفل اسود+كمون+ملح+2 قرن فلفل اخضر حار+ 1 بصل صغير+ 2 فص ثوم+ 3 ملاعق صغيرة خل

الطريقة:- كله المقادير في الخلاط و بعدين حطيه على النار مع 1 ورقة غار مع 2 نقطة زيت + ملح +فلفل اسود+ كمون+ كزبرة ناشفة+ قرن فلفل اخضر ,, اخلية اللين يغلي و طفية

--------------------------------------------------

التونا :- برضة لشخصين

1 بصل صغيرة + 2 فص ثوم+ فلفل اخضر حار (في الخلاط)+ قرن فلفل بكبره

اقدحي الزيت و حطي البصل دقيقتين ارمي علبة التونا
تكني عاصرة 1 طماطم + ملعقة صلصة طماطم ارمي فوق التونا و لخبطي كله مع بعض خليها ما بين 3-5 دقايق على النار و طفية




و بالعافية












ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق