الكشري المصري بالتونة
الكشري:-
اسلقي المكرونة الشكل اللي تبو + اسلقي العدس ( الكمية اللي تكفيكم)
=====
كشني بصل+ ورق غار شوية على النار و حطي معاه الرز و شوحي شوية و بعدين طفيه بموية مغلية اللين يبدأ يتشرب الرز الموية ..
ارمي العدس المسلوق على الرز و لخبطي مع بعض (اذا رز مصري قلبي بالشوكة بشويش عشان ما يتكسر عليكي , انا استعمل انكل بنز ((اقلب بالملعقة الخشب))
و اخلية يكمل سلق و ملحيه و حطي كمون
بعد ما يستوي الرز حطي كميه بسيطة من المكرونة المسلوقة و قلبي مظبوووووط
خلية شوية على النار و بعدين طفيه
----------------------------------------------------
الصوص:- الكمية لشخصين 1 طماطم + فلفل اسود+كمون+ملح+2 قرن فلفل اخضر حار+ 1 بصل صغير+ 2 فص ثوم+ 3 ملاعق صغيرة خل
الطريقة:- كله المقادير في الخلاط و بعدين حطيه على النار مع 1 ورقة غار مع 2 نقطة زيت + ملح +فلفل اسود+ كمون+ كزبرة ناشفة+ قرن فلفل اخضر ,, اخلية اللين يغلي و طفية
--------------------------------------------------
التونا :- برضة لشخصين
1 بصل صغيرة + 2 فص ثوم+ فلفل اخضر حار (في الخلاط)+ قرن فلفل بكبره
اقدحي الزيت و حطي البصل دقيقتين ارمي علبة التونا
تكني عاصرة 1 طماطم + ملعقة صلصة طماطم ارمي فوق التونا و لخبطي كله مع بعض خليها ما بين 3-5 دقايق على النار و طفية
و بالعافية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق